Reis plannen met de ov-app 9292 (2024)

U bent hier: Home Onderwerp

Artikel

Artikel

Reis plannen met de ov-app 9292 (1)

Plan met 9292 de snelste reis met het openbaar vervoer. De app weet op welk perron u moet zijn en wat de aankomsttijd is.

Waardering:

4,1 / 5 (12 stemmen)

Reis plannen met de ov-app 9292 (2)

Reis plannen met de ov-app 9292 (3)

SeniorWeb

Gewijzigd op 10 jul 2024

De reisapp van 9292

Wie eenmaal gewend is aan de 9292-app,kan zich haast niet meer voorstellen hoe het is om te reizen zonder. Gebruikers plannen met de app reizenvanaf een adres, station ofpublieke plek (zoalsde Domtorenof de Koninklijke Bibliotheek).De dienstregelingen van trein, tram, bus, metro, pontjes en vervangend vervoer (bijvoorbeeld NS-bussen) staan in 9292.De appgeeft aan wat de snelste route is en welke overstappende reiziger moet maken. Is er iets vertraagd? Dan toont 9292 een andere route.

Download de 9292-appin dePlay Store(Android) of deApp Store(iPad/iPhone).

Een route plannen

Met een voorbeeld laten we zien hoehet plannen van een reiswerkt. Wij willen volgende week woensdag van station Arnhem reizen naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Rond 11 uur willen we in het museum zijn.

  • Open de app 9292.
  • Tik op Huidige locatie.
  • Tik ophet vakjeVan: Adres, station, postcode,etcen vul de vertrekplaats in. Het is niet nodig om het complete adres in te vullen. Een straatnaam, plaatsnaamof de naam van een publieke attractie is voldoende. De app geeft vanzelf suggesties. Wij vertrekken van station Arnhem en typen daarom 'Arnhem'.
    Reis plannen met de ov-app 9292 (4)
  • Onder ‘suggesties’verschijnt station ArnhemCentraal.Tik hierop en 9292 gebruikt de locatie als vertrekpunt.
  • Tik opNaar: Adres, station, postcode,etc.om de aankomstplaats in te vullen. Wij typen 'rijksmuseum' en tikken op de suggestieRijksmuseum Amsterdam.
  • Automatisch staan de dag en tijd vanvertrekingesteldop ‘nu’. Tik opVertrekomdit te veranderen.
    • Voor Android: tik opVandaagenselecteer op de kalender de dag waarop u wilt reizen. Tik op OK.
    • Voor de iPad/iPhone: zet uw vinger op ‘vandaag’ en veeg van beneden naar boven. Doe dit tot de juiste datumzwart wordt en in een grijze balk staat.
  • Stel de tijd in.Automatisch gaat dit om de vertrektijd.Wilt u juist op een bepaalde tijd aankomen, tik dan opAankomst. De app van 9292 rekent dan uit hoe laat u moet vertrekken om op tijd te komen.
  • Steldejuiste tijdin.Veeg van beneden naar boven of andersomover de cijfers om deuren en minutenaan te passen.
  • Tik op OK (Android) of Kies (iPad/iPhone).
  • Een aantal reisadviezen verschijnt. U ziet de vertrektijd, aankomsttijd, reisduur, de kosten en naar welkevervoersmiddelen u eventueel moet overstappen.Kies hier bijvoorbeeld het reisadvies metde kortste reistijd,of metde minste overstappen.
  • Tik eventueel opEerderomreizen met een vroegere vertrektijd te zien.
    Reis plannen met de ov-app 9292 (5)
  • Tik op eenadviesom de details tebekijken.

Reisadvies opslaan

Hebt u een geschikt reisadvies gevonden dat u op een later moment snel wilt kunnen terugvinden? Sla het dan op in de app.

  • Tik op het reisadvies dat u wilt opslaan.
  • Tik op het plusteken rechtsboven Reis plannen met de ov-app 9292 (6).
  • Het bolletjewordt blauw en er komt een vinkje in te staanReis plannen met de ov-app 9292 (7) .

Het reisadvies is opgeslagen. Let op:een opgeslagen advies verandert niet mee met eventuele wijzigingen in de dienstregeling.

Vind het opgeslagen reisadvies als volgt terug bij het opnieuw openen van de app:

  • Tik linksboven op de menu-knop. Dat is het rondje met drie horizontale streepjesReis plannen met de ov-app 9292 (8) .
  • Tik op Mijn reisadviezen.
  • Tik op een reisadvies om het te openen.

Tip: om een opgeslagen reisadvies onderweg te bekijken, moet het apparaat verbonden zijn met internet. Het kan zijn dar u onderweg geen internetverbinding hebt. Maak daarom voor vertrek eenschermafbeeldingvanhet reisadvies met uw iPhone/iPad of Android-telefoon.

Meer overstaptijd in de 9292-app

De 9292-app berekent vaak de snelste route. Hierdoor blijft er soms (te) weinig tijd over om over te stappen.Stel daarom extra overstaptijd in.

  • Plan een reis zoals hierboven beschreven.
  • Tik op Opties.

    Reis plannen met de ov-app 9292 (9)

  • Zet onder ‘extra overstaptijd’ een vinger op het blauwe (Android) of witte (iPad/iPhone) bolletje en beweeg naar rechts. Achter ‘extra overstaptijd’ verschijnt een aantal minuten. Dit kunt u zelf aanpassen. Haal de vinger van het scherm als hier het gewenste aantal minuten staat.
  • Tik rechtsboven op Klaar om de opties te verbergen.

Looproute bekijken

Soms staat er in het reisadvies ook een deel dat gelopen moet worden. De app van 9292 geeft eventueel een looproute. Handig als u de weg op een bestemming niet weet!

  • Plan een reis of open een opgeslagen reisadvies.
  • Tikop Route bij het deel waar een poppetje staat.
    Reis plannen met de ov-app 9292 (10)
  • Er verschijnt een kaart met de looproute. Als u ter plaatse bent en uw locatie aan staat, geeft een blauwe stip weer waar u zicht bevindt. Tik onderin eventueel op Navigeer om via Google Maps de route te kunnen volgen. De app van 9292 stuurt u automatisch door naar Google Maps.
  • Tik linksboven op het pijltje naar links om terug te keren naar het volledige reisadvies.

Tussenstops bekijken in de 9292-app

Benieuwd hoeveel haltes er nog voorbij komen? Bekijk zo hoeveel tussenstops de trein, tram, metro of bus nog maakt:

  • Plan een route of open een opgeslagen reisadvies.
  • Tikonder het vervoersmiddel op het pijltje naar beneden.
    Reis plannen met de ov-app 9292 (11)

Onder het vervoersmiddel komt een lijst van de tussengelegen haltes te staan, plus de aankomsttijd per halte.

9292 op de computer

Een reis plannen kan ook via de website van 9292. Op de computer kunt u de geplande reis gemakkelijk printen. Of mailen naar uzelf.

Inhoudsopgave

Sluiten

Inhoudsopgave

De reisapp van 9292 Een route plannen Reisadvies opslaan Meer overstaptijd in de 9292-app Looproute bekijken Tussenstops bekijken in de 9292-app 9292 op de computer

Printen

Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

met videoFietsoptie in routeplanner 9292ovPlan met de app 9292ov een reis met het openbaar vervoer, waarbij u aan het begin en/of einde van de route de fiets neemt. Reisadvies 9292 opslaanDe app 9292 geeft reisadvies voor tripjes met het openbaar vervoer. Bewaar dat advies in de app en u hebt de planning zo bij de hand.

Bekijk meer artikelen met de categorie:

iPhone/iPadAndroid-toestelNavigerenReizen

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

Aanmelden

Reis plannen met de ov-app 9292 (12)

Reis plannen met de ov-app 9292 (2024)

FAQs

Reis plannen met de ov-app 9292? ›

Plan je reis in de 9292 app. Onderaan het reisadvies van jouw keuze zie je de knop 'Playlist voor deze reis'. Hiermee kom je bij de Playlist Generator. Op deze pagina maken we een playlist aan op basis van de reistijd van jouw gekozen reisadvies.

Hoe werkt de app 9292? ›

Betaling en reizen

Het gekochte e-ticket is je vervoersbewijs, waarmee je direct kunt reizen. Met jouw 9292 e-ticket op je telefoon open je eventuele poortjes die je onderweg tegenkomt. Via de app heb je het e-ticket snel bij de hand tijdens een controle door een conducteur of bij het instappen bij de chauffeur.

Welke app is beter NS of 9292? ›

De NS-app wordt door reizigers het meest gewaardeerd voor overzichtelijkheid, functionaliteiten, kwaliteit van de reisadviezen en gebruiksvriendelijkheid. Op de tweede plaats kiezen reizigers voor 9292, gevolgd door Google Maps. Beide reisplanners krijgen een 7.

Hoe werkt OV app? ›

Hoe het werkt

Je hoeft je nergens aan te melden. Je houdt je pas of mobiel gewoon tegen de kaartlezer en je bent ingecheckt. Let wel op dat je altijd op dezelfde manier weer uitcheckt zodat je het juiste bedrag betaalt. Dus niet inchecken met je mobiel en uitchecken met een smartwatch of creditcard bijvoorbeeld.

Is er een app voor openbaar vervoer? ›

Beschrijving. Alle actuele trein, bus, tram, metro en veer dienstregelingen van alle OV bedrijven in Nederland in 1 app! 9292 geeft het snelste reisadvies op basis van de actuele informatie van NS, Arriva, Connexxion, TransDev, Breng, Hermes, Keolis, RRReis, Qbuzz, EBS, Overal, Syntus, U-OV, RET, HTM, GVB en Waterbus.

Hoe werkt de e-ticket van 9292? ›

Hoe reis je met een e-ticket van 9292? Heb je een e-ticket gekocht via de 9292 app? Dan is het gekochte e-ticket is meteen je vervoersbewijs, waarmee je direct kunt reizen. Met jouw 9292 e-ticket op je telefoon open je eventuele poortjes die je onderweg tegenkomt.

Kun je met je pinpas inchecken in de bus? ›

Heb je een contactloze betaalpas, creditcard of mobiel? Dan kun je nu al in- en uitchecken in de bus, tram, metro en trein. Eerst voor reizigers die met vol tarief reizen, straks ook voor studenten, zakelijke reizigers en iedereen die met korting of een abonnement reist.

Hoe betrouwbaar is 9292? ›

Al deze diensten worden door de gebruikers met name gewaardeerd om het complete reisadvies, de betrouwbare informatie en de actualiteit. 9292 scoort met 38% het hoogst op de compleetheid van het reisadvies en ontvangt van haar gebruikers een waardering van 7,7.

Wat is de beste OV reisplanner? ›

De 9292-reisplanner brengt je heen waar je zijn moet. De 9292-reisplanner is een van de beste apps in Nederland om jouw route met het openbaar vervoer uit te stippelen. Anders dan apps van bus- of treinmaatschappijen zelf kun je met de 9292-app je hele reis van deur tot deur uitvogelen.

Waarom heet de app 9292 zo? ›

Voor veel mensen is niet duidelijk waarom 9292 zo heet, maar ze kennen het merk wel allemaal. Die naam is er dus vanwege de startdatum op 2 september in 1992. En dat zwart-witte blokje is er omdat het logo vroeger op alle halteborden en op de voertuigen stond.

Kan je inchecken met OV app? ›

Helaas, je kunt je OV-chipkaart niet op je telefoon zetten. Maar dat betekent niet dat je niet kunt inchecken met je mobiel. In het OV inchecken met je smartphone gaat namelijk heel makkelijk en snel. Dit doe je met OVpay en je bankpas.

Hoe werkt OV op je mobiel? ›

Houd de achterkant van je mobiele telefoon tegen de kaartlezer of de lezer van het poortje om in te checken; Uitchecken met je mobiele telefoon gaat op dezelfde manier, zorg er wel voor dat bij het uitchecken dezelfde betaalpas is geselecteerd als bij het inchecken.

Is inchecken met pinpas duurder? ›

Nee hoor! Een rit met je betaalpas kost evenveel als een reis met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Je betaalt de prijs van een 2e klas kaartje zonder korting. Verder betaal je niets extra.

Is de 9292 app gratis? ›

Gratis downloaden

Wie wel eens met het openbaar vervoer reist, kan eigenlijk niet zonder: de gratis app van 9292.

Welke app voor OV-chipkaart? ›

Je kunt OVpay gebruiken in de trein, de bus, de metro en de tram. Kleine sidenote: als je een (kortings)abonnement op je OV-chipkaart hebt staan, kun je OVpay nog niet gebruiken.

Hoe werkt de Glimble app? ›

Reis makkelijker, reis slimmer

Koppel de app eenmalig aan jouw betaalmethode (bijvoorbeeld automatische incasso). En koop je kaartjes (niet duurder dan via de vervoerder) direct in de app. Een OV-chipkaart is niet meer nodig. En in- en uitchecken hoeft niet.

Hoe kun je zien waar je bus rijd? ›

Vertrektijden in de buurt bekijken
  • Open de Google Maps-app. op je mobiele apparaat.
  • Vul een bestemming in en tik op Route .
  • Tik bovenaan op Openbaar vervoer . Tik op Opties. Klaar om het gewenste vervoermiddel en een route te kiezen.
  • Scroll om ov-opties en -tijden te bekijken. Tik op een route om deze te bekijken.

Hoe betaal je in de bus zonder OV? ›

Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.

Hoe moet je betalen in de bus? ›

In de bus kan betaald worden met je pinpas en je creditcard. Nog een optie is een mobiel ticket te kopen via je telefoon.

References

Top Articles
WickedWhims Sims 4 Mod v180a : Comment télécharger, installer et utiliser
Rankings Watch: Osaka, Kerber leap over 30 spots after strong Rome showing
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Fungal Symbiote Terraria
modelo julia - PLAYBOARD
Poker News Views Gossip
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Tri-State Dog Racing Results
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5886

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.